Kunnioitus, vastuu, rohkeus ja työnteko

Kunnioitus, vastuu, rohkeus ja työnteko

ViestiKirjoittaja Jouni korhonen » 27.03.2018 10:02

Arvoisa jäsen,

Minä, ja sitä kautta tämä TFA OEV-yhteisö, seuraa ja toteuttaa seuraavia arvoja. Nämä arvot erottavat meidät muista ryhmistä ja varmistavat sen, että ryhmä ajaa niitä asioita joita varten se on perustettu: Ryhmäläisten tieto/taidon kasvattaminen, tavoitteiden tehokkaampi saavuttaminen, ja näiden kautta, henkilökohtainen menestyminen! Näiden arvojen tahallinen laiminlyönti kertoo henkilöstä 100% varmuudella sen, ettei hän kuulu tähän yhteisöön.

Kunnioitus

Kaikki pohjautuu kahdelle kunnioituksen muodolle: Itsekunnioitukselle ja toisten kunnioittamiselle.

Sinä olet tavoitteidesi arvoinen. Sinä ansaitset enemmän, jos vain niin tahdot. Vasta kun kunnioitat itseäsi ja omaa toimintaasi, voit vaatia sitä mikä sinulle kuuluu. Voit saavuttaa enemmän. Voit olla enemmän. Lopeta siis itsesi negatiivinen piekseminen ja kunnioita niitä mahdollisuuksia, jotka sisältäsi voivat kummuta

Kunhan toiminnan perusteet ovat kunnossa, päämäärään voidaan kulkea montaa eri reittiä. Näin ollen vaikka henkilöt ovat täysin eri mieltä jostakin aihealueesta tai toimintamallista, kumpikin voi silti olla oikeassa. Ja vaikka toinen olisikin väärässä, mutta ei sitä itse huomaa tai suostu tunnustamaan, todellinen OEV-ytheisön jäses kunnioittaa silti vastapuoltaan, vaikka olisikin täysin eri mieltä. Tämä EI tarkoita, etteikö asioista voisi väitellä ja ihmisten näkemyksiä haastaa, vaan sitä, että väittely ei saa johtaa sotimiseen ja omiin "bunkkereihin" kaivautumiseen. Asemasota on tuhoisimpia sodan muotoja: kummallekin osapuolelle.

Koskaan et voi tietää kuka tiedostetusti tai tiedostamattaan auttaa sinut seuraavalle tasolle. Kunnioita siis kaikkia, koska muuten voit menettää arvokkaan opettajan! Kunnioita tämän yhteisön jäseniä, äläkä levitä heidän jakamiaan, usein henkilökohtaisia asioita, ryhmän ulkopuolelle. Tällaisesta kunniattomuudesta seuraa välitön yhteisöstä erottaminen.

Vastuu

Mitä nopeammin vastuu toiminnasta otetaan, sitä nopeammin päästään kehityksen tielle. Mitä kauemmin tekosyitä keksitään tai syyllisiä etsitään, sitä kauemmaksi kuljetaan kehityksen tieltä. Heti kun vastuu otetaan, voidaan aloittaa kehittämään toimintamallia asian korjaamiseen ja parantamiseen. Ihmiset syyttävät usein tuuria tai olosuhteita, mutta hyvin harvoin itseään. Kuitenkin loppujen lopuksi kaikki on kiinni sinusta. Vasta tekosyiden loputtua toiminta voi alkaa!

Oletko huonossa kunnossa -> Aina on JOTAIN mitä olisit voinut tehdä asian eteen
Loukkaannuitko harjoituksissa -> Valitsit ehkä väärän liikkeen tai et kuunnellut kroppaasi.
Et ole syönyt terveellisesti -> Olet hakenut hetken hyvää oloa ja unohtanut pitkän aikavälin hyödyt
Sinulla ei ole tarpeeksi rahaa -> Voit tehdä lisätöitä, myydä tavaraa kirpparilla tai säästää.
Et ole saavuttanut tavoitteitasi ->Et ole tehnyt oikeita asioita tarpeeksi pitkään

Sen lisäksi että sinulla on VASTUU tehdä itsestäsi paras mahdollinen versio, sinulla on suurempi vastuu tehdä myös muista, ja varsinkin tämän yhteisön jäsenistä, vielä parempia versioita itsestään. Miksi? Westside Barbel-metodin kehittäjän Louie Simmonsin sanoin: Mitä enemmän sinulla on ympärillä voimakkaampia ja kehittyneempiä ihmisiä, sen nopeammin ja paremmaksi sinä kehityt! Mitä enemmän siis otat vastuuksesi tämän yhteisön kehittämisen, sen nopeammin pystyt saavuttamaan omat tavoitteitasi.

TFA OEV-jäsen ottaa vastuun kaikesta toiminnastaan. Ole siis mahdollisimman aktiivinen, jotta takaat niin oman kuin muiden kehittymisen!

Rohkeus

Kaikki muutos vaatii rohkeutta.

Heti kun otat vastuun toiminnastasi, sinulla pitää olla rohkeutta toteuttaa tarvittavat asiat:

- Sinulla on rohkeutta seistä niiden asioiden puolesta johon uskot.
- Sinulla on rohkeutta sanoa oikeat asiat eli totuus
- Sinulla on rohkeutta ottaa vastuu tuloksistasi ja rohkeutta myöntää itsellesi ja muille, että sinäkin teet virheitä.
- Sinulla on rohkeutta tehdä asioita, joista et ole varma

Rohkeus tarkoittaa hyvin usein sitä, että teet niitä asioita joita sinun PITÄÄ tehdä etkä niitä joita sinun tekee mieli tehdä.

Rohkeus EI OLE synnynnäistä. Rohkeus on valinta toimia oikein.

Työnteko

Mikään oikeasti tavoiteltavan arvoinen ei tule helposti saati ilmaiseksi. Jos olet etsimässä pikatietä tuloksiin tai menestymiseen, olet väärässä yhteisössä. Jos taas olet valmis loppuelämäsi työstämään itsestäsi aina vain parempaa versiota, niin tervetuloa!

Kehityksesi voi olla nopeaa, koska menestyminen on usein suoraan verrannollinen tekemäsi työn määrään. Lisäksi mielestäni raaka työn tekemin, eli vääntäminen, on erinomaisen tasoittava tekijä niin harjoittelussa, valmentamisessa kuin yrittäjyydessäkin:

- Onko joku lahjakkaampi kuin sinä? Lopulta hän häviää, jos ei tee niin paljon työtä kuin sinä.
- Onko joku parempi harjoittelija kuin sinä? Tee enemmän töitä kun hän, niin voit ohittaa hänet
- Eikö sinulla ole resursseja yhtä paljon kuin muilla? Korvaa se niillä resursseilla mitä sinulla varmasti on eli aika ja työnteko.

Tärkeää on kuitenkin huomioida, ettei tämä tarkoita pelkästään työn MÄÄRÄÄ. Mikään määrä työtä ei auta, jos teet vääriä asioita. Todellinen vääntäminen tarkoittaa sitä, että revit käytettävissä olevasta ajasta mahdollisimman LAADUKASTA työtä irti! Lisäksi mitä nopeammin hyväksyt sen, ettet koskaan tule olemaan "valmis", voit alkaa nauttia siitä, että saat loppuelämäsi työskennellä sen tavoitteen eteen!

Kautta aikojen ihmiset ovat luottaneet ja seuranneet henkilöitä, jotka herättävät luottamusta. Tällainen luotettavuus syntyy siitä, että henkilöllä on arvot joihin uskoo ja joita toteuttaa tilanteessa kuin tilanteessa. Kuten edellä mainituista arvoista huomaat, mikään niistä ei ole synnynnäistä tai geeneissä. Kaikki ovat henkilökohtaisia valintoja tehdä asioita oikein.

KUNNIOITUS + VASTUU + ROHKEUS X TYÖNTEKO = TFA Oman Elämänsä Valmentaja
Jouni korhonen
Ylläpitäjä
 
Viestit: 8
Liittynyt: 23.01.2018 13:38

Paluu Lue, sisäistä ja toteuta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron